«Η άρση του waiver μπορεί να αναγκάσει τις ελληνικές τράπεζες να αναζητήσουν μία πιο ακριβή πηγή χρηματοδότησης μέσω του ELA. Εν τούτοις, η λήξη του προγράμματος αποτελεί κομβικό σημείο και ένδειξη ότι η Ελλάδα είναι επαρκώς υγιής για να σταθεί στα πόδια της. Επομένως, μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την ελληνική οικονομία, αντισταθμίζοντας το πρόσθετο κόστος χρηματοδότησης», σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων.
Οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται λίγο περισσότερα από 8 δισεκ. από την ΕΚΤ και τώρα θα πρέπει να υποβάλουν ένα άλλο είδος εγγύησης για να διατηρήσουν την πρόσβασή τους σε αυτό το ποσό. Ωστόσο, πηγή που γνωρίζει την υπόθεση δήλωσε ότι η στροφή προς τον ELA θα είναι περιορισμένη και ότι το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες που είναι στο 8,4 δισεκ. ευρώ δεν θα αυξηθεί.
Ουδείς πιστεύει ότι η άρση του waiver θα οδηγήσει στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, σχολιάζουν οι Financial Times
Η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης εντός του μήνα θεωρείται ως ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη λήξη της κρίσης στην πιο βεβαρυμμένη οικονομία της ευρωζώνης. Όμως για τις ελληνικές τράπεζες, το τέλος του προγράμματος σημαίνει ότι θα είναι λίγο πιο δύσκολο για αυτές να διασφαλίσουν φθηνή πίστωση. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με την πολιτική της ΕΚΤ, η Κεντρική Τράπεζα δεν θα δέχεται πλέον τα ελληνικά κρατικά ομόλογα και τα ομόλογα με εγγύηση Δημοσίου.
ξενοδοχεια στη νεα μακρη
λιποδιαλυτεσ η πρωτεινη
Έως τώρα μολονότι η Ελλάδα δεν διέθετε αξιολόγηση «επιπέδου επένδυσης», συμμετείχε στο πρόγραμμα της ΕΚΤ εξαιτίας του waiver που είχε αποφασισθεί.
ποιος σε σκεφτεται αυτην την στιγμη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου