Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

συφιλη και θηλασμος

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, «πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της κυβερνητικής υπογραφής στο νόμο που κύρωσε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, οι δήθεν βαθυστόχαστες εκτιμήσεις Τσίπρα και Κοτζιά για τη στάση της Τουρκίας καταρρέουν. Η Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το "Βόρεια Μακεδονία" και επιχαίρει για την επικείμενη ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ και την Ε. Ε».


συφιλη και θηλασμος

κατασκηνωσεις αγια ταβιθα

Σύμφωνα με τον Γ. Κουμουτσάκο, «ήδη φαίνεται να διαμορφώνεται η στενή συνεργασία Άγκυρας-Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ. Προφανώς όχι προς όφελος των ελληνικών προτεραιοτήτων στα ζητήματα ασφάλειας. Ποιά θα είναι η στάση των Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος; Ένα είναι σίγουρο: Μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε».


Τι απαντά το ΥΠΕΞ


«Ξέρουμε πολύ καλά πώς αποκαλεί η Τουρκία τη γείτονα τόσο χρόνια διαχείρισης του ονοματολογικού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να δούμε αν θα πέσει μέσα ο κ. Κουμουτσάκος και θα συνεχίσει με αυτήν την ονομασία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ και σημειώνουν:


θεωρημα rolle wikipedia

«Ξέρουμε επίσης πώς αναπτύχθηκαν οι σχέσεις πΓΔΜ-Τουρκίας τα περασμένα χρόνια επί διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η εταιρική σχέση Ελλάδας-πΓΔΜ που εγκαινιάζεται με τις Πρέσπες θέτει τις σχέσεις των δύο χωρών σε νέες βάσεις και σε σχέση με τον περιφερειακό διάλογο. Ας πάψει επιτέλους η ΝΔ να αναζητά φόβητρα σε μια μικρή βόρεια χώρα για να τροφοδοτήσει σκοπίμως αναχρονιστικούς εθνικισμούς».


Η ανακοίνωση της Άγκυρας


«Η Τουρκία είχε αναγνωρίσει την Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα από την περίοδο της ανεξαρτησίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.


«Η διαφωνία σχετικά με τη ‘’χρήση του ονόματος’’, αποτέλεσε εμπόδιο», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ στις ενταξιακές προσπάθειες της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και χαιρετίζει τις εξελίξεις.


«Χαιρετίζουμε την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Η Συμφωνία δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα (σ. σ. στο ενταξιακό) και γίνεται κατανοητό πως αυτό το εμπόδιο δεν υπάρχει πια ως προς την ένταξη της σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου